Bordesti.

PROGRAME EDUCATIONALE LA BIBLIOTECA BORDESTI

PROGRAME EDUCATIONALE LA BIBLIOTECA BORDESTI
Programul Biblionet , a Bordesti

Programul BIBLIONET , implementat in Romania de fundatia IREX si finantat de Fundatia BIIL@MELIDA GATES, a ajuns si pe meleagurile comunei Bordesti, unde, prin straduinta conducerii Bibliotecii Judetene " DUILIU ZAMFIRESCU" si prin implicarea Primariei Bordesti si a Bibliotecii comunale Bordesti,patru calculatoare de ultima generatie dotate cu webcam, o imprimanta, un videoproiector si un scanner stau la dispozitia locuitorilor comunei, in mod gratuit,intr-o sala special amenajata .
Calculatoarele din sala special amenajata sunt conectate la Internet si sunt ocupate constant pe toata durata saptamanii, de catre bordesteni de toate varstele, incepand din 20 decembrie 2010.
" Legatura cu lumea prin internet, pusa la dispozitie in mod gratuit prin programul BIBLIONET, este folosita in mod curent de catre elevii scolii pentru diferitele teme de studiu cerute de catre cadrele didactice si de catre fermierii bordesteni pentru a se pune la curent cu ultimile noutati din domeniu, mai ales de la APIA. Calculatoarele sunt folosite si de alte categorii sociale, fie pentru diferite nevoi personale fie pentru a intra in legatura cu cei dragi, aflati la munca peste hotare ", ne-a declarant bibliotecaraMoldoveanu Elena.
Peduratavacanteiscolare, bibliotecaraMoldoveanu Elena a pus la dispozitiacopiilorcefrecventeazain mod constant BIBLIONETUL un mod educativ de a-si forma deprinderi practice, incadrul "Clubului Albinutelor".
"Pornind de la aplecarea fetelor pentru frumos, am intemeiat CLUBUL ALBINUTELOR, unde fetele intre 7-14 ani au inceput sa deprinda tainele goblenului. Pentru acest demers am fost sprijiniti, pentru dotarea materiala, de catre Primaria Bordesti si am folosit inclusiv modele copiate de pe internet. Clubul nostru a avut succes in aceata vara, un numar de 10 fetite reusind deja sa finalizeze sau sa fie in stadii avansate cu primele lucrari ", ne-a spus Elena Moldoveanu.
"Sunt foarte bucuroasa pentru ca am posibilitatea de a imbina utilul cu placutul aici, la Biblioteca comunala din Bordesti, unde putem sa ne intalnim cu colegii, sa imprumutam carti, sa navigam pe internet si sa invatam sa realizam goblenuri" ne-a declaratNiculaiMirela, unadintefetelecefrecventeaza BIBLIONETUL si CLUBUL ALBINUTELOR de la Bordesti.

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 12:41
Articol citit de 770 ori